ŠPORTNI TABOR PREMANTURA
Premantura je kraj, v katerega se ljudje zaradi njegove izjemne lege, borovih gozdov in prijetne klime vedno radi vračajo. V njegovi okolici najdemo eno najlepših obal Jadranskega morja z neskončnim številom zalivov, čistim morjem, peščenimi plažami, obkroženimi s prečudovitim mediteranskim rastlinjem, kar blagodejno vpliva na vsakogar, ki se odloči del poletnih dni preživeti tam.
Tabor ŠD Narodni dom ima pestro športno infrastrukturo, ki omogoča gibanje na prostem, v objemu narave, in sicer: 
Društvo vam nudi v brezplačno uporabo:
Taborni red  je prilagojen vsaki posamezni taborni skupini, ki omogoča prijetno, včasih zelo zabavno sobivanje med otroki v vrstah ter med družinami in posamezniki.
Tabor nudi polni penzion, ki se začne z zajtrkom ob 8.30. Po prihodu s kopanja je kosilo ob 13.00. Nato sledita počitek in malica. Po tabornem zboru se ponovno zberemo v jedilnici na večerji. Ob 22.00 se tabor umiri.
Prav posebno mesto v taboru je zborno mesto, ki je približno na sredini tabora in je namenjeno vsakodnevnemu zboru vseh taborečih, na katerih taborovodja (vodja taborne skupine) predstavi novice in zadolžitve taborečih (nočne straže, priprava jedilnice itd.). Zbor se konča z branjem tabornega povelja za naslednji dan ter s petjem taborne himne in spuščanjem taborne zastave.
Zakaj se ljudje vračajo v tabor? Poleg vzdušja, ki ga nudi naše okolje, je ena od največjih privlačnosti tabora to, da lahko vsak najde taborno skupino, ki najbolje ustreza vašim potrebam. Vsaka skupina ima namreč program, ki je prilagojen taborečim, otrokom oziroma posameznikom in družinam. Programi ostajajo zvesti vrednotam našega 160 let starega športnega društva: medsebojno spoštovanje, medgeneracijska solidarnost, prijateljstvo, medsebojna pomoč, ljubezen do društva ter seveda uživanja v naravi in izvajanja športnih aktivnosti.
Za en teden ali dva postane skupina naključno zbranih ljudi skupnost, podobna majhni športni vasi. Spomini na prijetne dogodke s tabora grejejo udeležence še dolgo po tem, ko tabor zapustijo.
Lahko bi rekli, da je Tabor Premantura poletna duša Narodnega doma. Trdne medgeneracijske vezi temeljijo na medsebojnem spoštovanju. Vezi, tiste pristne in iskrene, ki se stkejo, ostanejo za celo življenje.